Review: wat is AH Premium en wat zijn de voordelen ervan?

ah premium voordelen

Als je wel eens boodschappen doet bij de Albert Heijn, heb je ondertussen ook vast gehoord van AH Premium. Mij verbaast het dat toch vaak veel mensen in mijn omgeving het nog niet kennen! Zelf heb ik het al heel lang, vanaf toen het er nog niet heel lang was. Maar ik kwam al snel tot de conclusie dat het – in ieder geval voor mij – zeker meer zou opleveren dan dat het kost.

Ik zal daarom hier meer uitleggen over wat het is, wat je eraan kunt hebben, voor wie het voordelig kan zijn, en wat ik er zelf mee bespaar. 

Wat is AH Premium?

AH Premium werkt via je persoonlijke bonuskaart. Je betaalt er een bedrag voor per jaar. Sommige mensen schrikken daar misschien een beetje van, maar het kost maar 12 euro voor een heel jaar! Dat is 1 euro per maand. En kan ik je met vrij grote zekerheid vertellen dat je dat er heel erg snel uithaalt, en misschien zelfs eraan kunt ‘verdienen’ (het levert je meer op).

De voordelen bij AH Premium

Het is dus een soort abonnement dat je kan activeren op je bonuskaart, en het geeft je vervolgens de volgende voordelen:

  • Je krijgt altijd 10% korting op het biologische assortiment
  • Je krijgt altijd 10% korting op het Terra assortiment
  • Je krijgt elke week 10 persoonlijke bonusaanbiedingen
  • Alle spaaracties spaar je dubbel zo snel
  • Je krijgt soms zelfs een gratis cadeautje!
  • Ook je Airmiles spaar je dubbel zo snel
  • Als je wilt, kun je ook dubbel zo snel koopzegels sparen (dit kun je aan of uitzetten)
  • Je krijgt soms ook nog extra aanbiedingen

Wat heb ik er in de praktijk nu echt aan?

Ik kan je vertellen, best veel! Nu ligt het er natuurlijk vooral heel erg aan hoe vaak je naar de AH gaat. Ik ga er zelf wel regelmatig naar toe (ok, misschien te vaak), al zorg ik er ook voor dat ik elke week of om de week even insla bij de Lidl. En ik heb een biologisch fruitabonnement bij een biologische tuin in de buurt.

Ik heb vaak geen zin/tijd/energie om langs verschillende winkels te gaan, en bij de AH kan ik tenminste alles vinden wat ik zoek. Dat komt ook doordat ik graag gezond eet, zoveel mogelijk biologisch koop (en de biologische winkel vind ik eigenlijk gewoon echt te duur) en omdat ik ook nog glutenvrij eet.

Wat ik er allemaal echt mee bespaar en ‘verdien’

Ik heb het dus al vrij lang. En in je app kun je heel makkelijk zien wat je ermee bespaart, maar dat is wel alles bij elkaar opgeteld. Ik heb het denk ik sinds 2021, dus de bedragen zijn bij mij sindsdien al. Ik kan wel in de app zien wanneer mijn abonnement afloopt en wanneer het de laatste keer is verlengd (vorig jaar) maar dus niet de jaren ervoor. Mijn totale besparing op dit moment is €305,13 maar dat is dus wel voor zo’n 3 jaar.

besparingen ah premium

Persoonlijke bonus

Naast dat je standaard korting krijgt op het bio en Terra assortiment, krijg je ook elke week 10 persoonlijke bonus aanbiedingen. Deze zijn vaak echt heel interessant! Het is namelijk aangepast op dingen die jij regelmatig koopt. Zo krijg ik vaak korting op glutenvrije crackers. Maar ook op het ecologische wasmiddel dat ik graag koop, komt er een keer in de zoveel tijd een flinke korting.

Ik kijk dus elke week welke kortingen er allemaal zijn en die activeer ik. En nog een tip: de aanbiedingen gaan altijd elke maandag in, maar op vrijdag kun je al in de app zien welke bonus aanbiedingen er voor je klaarstaan vanaf de volgende maandag. Dus vaak kijk ik kan ook even, en kies soms wanneer ik iets koop. Je kan het zelfs alvast activeren! Mocht je bang zijn het vergeten voor de volgende week.

Mijn besparing hiermee tot nu toe: €82,11

Bio korting

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk biologisch te kopen. Bij dierlijke producten (in mijn geval zuivel en eieren want ik eet geen vlees) vind ik het belangrijk omwille van diervriendelijkheid en ook gezondheid, want het heeft invloed op het voer van de dieren. Bij groenten en fruit gaat het me om de pesticiden die gebruikt worden, en ook wat daarvan in de aarde en grond (en dus water) terechtkomt bij het verbouwen. Omdat ik misschien meer bio koop dan veel andere mensen, haal ik die 12 euro voor het Premium abonnement er zo uit.

Mijn besparing hiermee tot nu toe: €209,74

Sparen

Heel veel spaaracties laat ik aan me voorbij gaan, ik hou niet van kopen wat ik niet nodig heb. Maar als ik ergens voor wil sparen, dan heb ik ook altijd echt snel genoeg zegels ervoor, want je spaart dubbel. En het gaat vanzelf, via je bonuskaart. Zo heb ook vorig jaar flink bespaart dankzij de 2e uitje gratis actie. Ook heb ik flink wat tweede kaartje gratis bij de bios (Pathe) gekocht en gebruikt. En ik heb ook een paar mooie Greenpan pannen aangeschaft. Er zitten dus echt interessante acties tussen!

Om je een idee te geven, op dit moment loopt de Efteling actie weer en ik heb al 21 spaarkaarten.

Gratis

Ja echt waar, soms krijg ik ineens een mailtje dat ik een gratis product mag afhalen. Vaak is dit iets nieuws waarvan ze graag willen dat je het uitprobeert, maar wel altijd iets wat ik al vaker koop (zoals koffie) dus geen onzin dingen!

Ik geef heel eerlijk toe, dat ik dit wel eens vergeet op te halen, oeps.

Airmiles

Vóór ik AH Premium nam, spaarde ik eigenlijk niet eens Airmiles. Maar toen ik erachter kwam dat dit gewoon automatisch gaat via je bonuskaart (je hoeft dus niet apart een Airmiles kaart te scannen!) dacht ik ja, waarom niet. Je kan Airmiles voor van alles gebruiken, je kan ze ook direct uitgeven wanneer je boodschappen doet (ik geef toe, die melding is soms wel irritant, altijd wanneer ik ga betaling moet ook wegklikken dat ik geen Airmiles wil uitgeven) maar je kan bijvoorbeeld ook bol.com bonnen ermee aanschaffen en er zijn natuurlijk nog veel meer aanbiedingen. Alleen al hiermee haal je het AH premium abonnement er al zo uit!

In die 3 jaar heb ik nu 3017 Airmiles gespaard, daarmee kan ik voor €15 direct bij het boodschappen doen als ik zou willen. Maar één keer heb ik al een keer €10,- uitgegeven bij het boodschappen doen, omdat mijn dochtertje dat toen per ongeluk aanklikte tijdens het afrekenen 😉

AH Terra

Het is nog maar sinds net dat je korting krijgt op het (nieuwe) Terra assortiment, dus mijn besparing is daar nog heel laag mee. Ik koop ook helemaal niet zoveel plantaardige producten, omdat dit vaak bewerkte producten zijn. Wel koop ik soms tofu en er zijn twee vleesvervangers die mijn kinderen erg lekker vinden.

ah premium mijn besparingHet kost geen moeite

Het mooiste van dit alles vind ik dat het gewoon geen moeite kost, en je bespaart wel. Het ligt natuurlijk erg aan je levensstijl of je er voldoende mee bespaart. Maar ik hoop dat steeds meer mensen vaker bio gaan aanschaffen, dat kan dus ook voor vlees gelden.

In het begin vergat ik nog wel eens de persoonlijke bonus te activeren, maar nu let ik er altijd op. Omdat ik ook weet dat bepaalde dingen die ik vaak koop er bijna wel wekelijks instaan (zoals komkommer en geraspte worteltjes, en ook mijn favoriete thee staat er regelmatig tussen).

Trouwens, zonder AH Premium krijg je ook persoonlijke bonus, en dan krijg je er geloof ik 5.

Ik hoop dat je hiermee een eerlijke indruk gegeven heb van AH Premium en in ieder geval heb kunnen laten zien dat je hier echt mee kunt besparen. Meer mensen in mijn omgeving zijn dit ook al gaan doen, want daarvoor stonden ze er gewoon niet bij stil. 

Ook als je weinig bio en Terra assortiment aanschaft, denk ik dat het uit kan, omdat je ook veel Airmiles spaart en de persoonlijke bonus aanbiedingen vaak echt heel goed zijn. Ik spaar trouwens ook koopzegels, maar die spaar ik niet dubbel.

Heb jij AH Premium of overweeg je dit te nemen? Ik zag toen ik dit aan het schrijven was, dat je het nu een maand gratis mag proberen. 

Trouwens, ik schrijf dit artikel helemaal uit mezelf, dit is niet in samenwerking met Albert Heijn. Het is enkel omdat ik het leuk vind mijn ervaring te delen en misschien anderen hiermee te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *