Hooimadam zelf maken? Nu extra makkelijk met dit DIY pakket van EcoStoof

hooimadam zelf maken diy

Ben je een thuiskok die graag gezond en milieubewust kookt? Dan is een hooimadam of hooikist zoals de EcoStoof ideaal. Deze innovatieve kookmethode laat je gerechten geleidelijk garen, behoudt smaken en bespaart tot 30% energie. Alleen omdat voor sommigen een EcoStoof best een investering kan zijn, komt dit merk nu met een creatieve oplossing. Een DIY-box voor het maken van je eigen EcoStoof. Hiermee is milieubewust koken voor iedereen binnen handbereik!

Duurzaam koken voor iedereen

Met het zelfmaak pakket Maak je eigen EcoStoof is duurzaam koken voortaan toegankelijk voor alle foodies, ook voor kookfanaten en hobbyisten met een kleiner budget. Het pakket bevat alle materialen die je nodig hebt om een zelfgemaakte EcoStoof te maken, zoals gerecycled textiel voor de vulling, gerecycled vilt en kurk met een lage CO2-voetafdruk. Ook vind je een gedetailleerd naaipatroon in het pakket.

Koken zonder stroom

De EcoStoof werkt op een vergelijkbare manier als een goed geïsoleerd huis. Je plaatst je ingrediënten in een pan, brengt ze aan de kook en schuift de pan in de stoof. Hierin gaart het eten verder zonder extra energie te gebruiken, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot. Dankzij het slimme ontwerp blijft je maaltijd langdurig op de juiste temperatuur, zonder risico op aanbranden.

Vele culinaire doeleinden

Het koken met de EcoStoof is niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu, het is ook een genot voor je smaakpapillen. Je kunt de stoof gebruiken voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt. Van heerlijke curry’s en smakelijke stoofschotels tot perfect gegaarde groenten, deze kookmethode biedt een veelzijdigheid aan culinaire creaties.

ecostoof zelf maken

Verkoopinformatie

Het DIY-pakket is verkrijgbaar voor € 39,-. Een kant-en-klare EcoStoof koop je voor € 99,- (pannen tot 6 liter). Voor grotere pannen is er een XL-variant beschikbaar voor € 119,-.

Over EcoStoof

Caro Niestijl en Iris van de Graaf hebben hun missie verwezenlijkt door een klimaatvriendelijke manier te creëren voor het bereiden van eten. Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende en aantrekkelijker versie van de oude hooikist te maken. Iris, met haar ingenieursachtergrond in ecodesign en haar campagnewerk voor biologische voeding, ontwikkelde recepten voor de EcoStoof.

De EcoStoof is een innovatieve kookmethode die duurzaam koken voor iedereen toegankelijk maakt. Het DIY-pakket is een creatieve oplossing voor huishoudens met een kleiner budget. Met de EcoStoof kun je niet alleen lekker en gezond koken, maar ook nog eens een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *