Nieuw van Frenky Lewis: 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor honden

ferry lewis verzorgingsproducten honden

Hondenlifestylemerk Frenky Lewis lanceert een volledig natuurlijke verzorgingslijn speciaal voor honden! Het assortiment bestaat uit shampoo bars, vloeibare shampoos, conditioner sprays en parfum in drie verschillende geuren.

De producten zijn ontwikkeld met respect voor de natuur, de vacht én neus van de hond. Zo zijn de zoete en zure tonen eruit gehaald, omdat honden daar van nature niet van houden. Tevens worden alle Frenky Lewis-producten vervaardigd op sociale werkplaatsen, met duurzame materialen én doneert het bedrijf 10% van de winst aan honden in nood.

Geen synthetische stoffen

Veel hondeneigenaren geven hun trouwe viervoeter het beste qua beweging en voeding, maar staan niet altijd stil bij de producten waarmee zij hun hond wassen en verzorgen. Door gebrek aan regulering en duidelijke EU-standaarden bevatten verzorgingsproducten voor dieren vaak synthetische stoffen waar de huid en vacht op kunnen reageren, of hebben ze een geur waar een hond zelf niet zo blij van wordt.

Dat kan – en moet – anders, dacht Bob Petrus, oprichter van Frenky Lewis: “Ik wilde een verzorgingslijn ontwikkelen waarin alles samenkomt: blije mensen, blije natuur én blije honden – en dan van de hoogste kwaliteit. Daarom gebruiken we alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daarnaast voldoen de producten aan de hoge EU-standaarden die voor mensen gelden. Ze zijn vrij van allergenen en daarom geschikt voor honden met een gevoelige huid. De natuurlijke oliën voeden de huid en het haar en helpen daarnaast bij het tegengaan van infecties en ontstekingen.”

Herkenbare geuren

Naast functionaliteit en kwaliteit, is ook geurbeleving een speerpunt voor Frenky Lewis. “Ik wilde er tonen in verwerken die niet alleen fijn zijn voor het baasje, maar ook voor de hond zelf. Geuren die ze herkennen van hun wandelingen buiten. Tijdens het ontwikkelingsproces van de geuren zijn de meeste zoete en zure tonen eruit gehaald, omdat honden daar van nature niet van houden. De drie geuren waar de lijn uit bestaat zijn daarom gebaseerd op geuren uit de natuur: een fris herfstbos, bloeiende heides en verse grasvelden. Geuren die honden herkennen van hun wandelingen buiten”, aldus Bob.

ferry lewis verzorgingsproducten honden natuurlijk

Duurzaam, sociaal & eerlijk

Niet alleen de honden zelf worden blij van een wasbeurt met een van de drie shampoos, ook aan andere honden is gedacht. Frenky Lewis doneert 10% van de winst aan honden in nood, via een samenwerking met stichting House of Animals. Daarnaast worden alle producten duurzaam ontwikkeld met volledig recyclebare materialen en gemaakt in een sociale werkplaats, waar mensen werken met een beperking.

Bob: “Mijn ambities met Frenky Lewis zijn hoog. Eerlijke producten, eerlijk gemaakt en die ook wat teruggeven aan de wereld. Maar die niet onderdoen op het gebied van kwaliteit of gevoel. Eigenlijk zou ik met Frenky graag de Rituals onder de honden willen worden, en dan ook nog 100% natuurlijk. Daar ga ik voor”.

De verzorgingsproducten van Frenky Lewis zijn verkrijgbaar via online verkoop of een van de aangesloten retailers, vanaf €14,95.

Wat vinden wij van Frenky Lewis?

Wij vinden Frenky Lewis een heel mooi initiatief. Het is fijn om te zien dat er steeds meer aandacht is voor duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren. De producten van Frenky Lewis voldoen aan alle eisen die wij belangrijk vinden: ze zijn 100% natuurlijk, vrij van synthetische stoffen en allergenen, en ze hebben een prettige geur die honden ook lekker vinden.

Daarnaast vinden we het ook mooi dat Frenky Lewis zich inzet voor goede doelen. Het bedrijf doneert 10% van de winst aan honden in nood, via een samenwerking met stichting House of Animals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *