Duurzaam én lekker koken met Vegan uit de EcoStoof: mijn review

ecostoov duurzaam koken kookboek

Plantaardig, lokaal en energiezuinig: dat zijn de drie aspecten waar Caro Niestijl en Iris van de Graaf in hun nieuwe digitale kookboek Vegan uit de EcoStoof op focussen. Het is meer dan een vegan kookboek, want het is ook een gids voor milieubewust koken met praktische tips en heerlijke recepten.

Waarom plantaardig eten?

Ik ben zelf al een tijdje vegan en ik vind het super dat steeds meer mensen plantaardig eten. Het is beter voor het milieu, gezonder voor jezelf én diervriendelijk. In dit kookboek leggen de auteurs duidelijk uit waarom plantaardig eten zo goed is. Ze maken het ook heel toegankelijk om zelf vegan te koken.

Lupine: een duurzame eiwitbron van eigen bodem

Een van de dingen die ik erg leuk vind aan dit kookboek is dat ze aandacht besteden aan lokale, duurzame eiwitbronnen. Zoals lupinebonen! Deze bonen worden in Nederland geteeld en zijn een super gezond alternatief voor vlees. De recepten met lupine, zoals de hummus salade en borrelsnack, zijn echt heel lekker.

Energie besparen met de EcoStoof

De EcoStoof is een soort pan (of eigenlijk hoes) die je eten langzaam gaart zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Dat is niet alleen handig, maar het scheelt ook nog eens een hoop energie. De recepten in het boek zijn perfect afgestemd op de EcoStoof, dus je kunt er zeker van zijn dat je eten goed gaart.

Voor ieder wat wils

Het kookboek staat vol met lekkere recepten voor elke gelegenheid. Van soepen en salades tot stoofschotels en desserts, er is voor ieder wat wils. De recepten zijn duidelijk beschreven en makkelijk te volgen, dus zelfs als je niet zo veel kookervaring hebt, kun je ermee aan de slag.

Laat je inspireren door gerechten zoals een smeuïge Shiitake stoofpot met wortel en paddenstoelen, een Pastinakensoep met munt of een Risotto met paddenstoelen en tijm. Daarnaast is de EcoStoof ook een superhandige manier om je eigen favoriete Poké bowl te bereiden.

Mijn ervaring

Ik heb al een paar recepten uit het boek uitgeprobeerd en ik ben erg tevreden. De gerechten zijn smaakvol, gezond en goed te maken. De EcoStoof is echt een handige tool in de keuken.

Aanrader!

Ik zou dit kookboek zeker aanraden aan iedereen die bewuster wil koken. Of je nu vegan bent of niet, dit boek is een waardevolle bron met inspirerende recepten en praktische tips.

Vegan uit de EcoStoof is een inspirerend kookboek met een duidelijke missie: duurzaam koken toegankelijk maken voor iedereen. De recepten zijn heerlijk, de tips praktisch en de EcoStoof een waardevolle toevoeging in de keuken.

  • Naast recepten bevat het boek ook informatie over de EcoStoof, tips voor het bewaren van voedsel en handige kooktechnieken.
  • De recepten zijn voorzien van prachtige foto’s die je doen watertanden.
  • Het kookboek is online te koop voor €9,95.

Benieuwd naar jouw ervaringen!

Heb jij het kookboek al geprobeerd? Laat me in de comments weten wat je ervan vindt!

Een reactie op “Duurzaam én lekker koken met Vegan uit de EcoStoof: mijn review

  1. Pingback: Hooimadam zelf maken? Nu makkelijk met DIY pakket EcoStoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *